Volání divočiny 3

Pavel Svoboda

Třetí ročník akce pro kluky a muže se tentokrát netradičně uskutečnil v únoru 2016. Akce se zúčastnilo 7 účastníků. Počasí nám v letošní, zatím teplé, zimě přálo a na pátek nám napadl čerstvý sníh. V sobotu jsme se naopak mohli kochat krásami Žďárských vrchů se sluncem nad hlavou. První noc jsme přespali ve srubu na tábořišti, druhou noc pod širákem.

Prošli jsme Čtyři palice, Milovské perníčky, Zkamenělý zámek a na přespání v lese jsme si zhotovili přístřešek, který byl velký přesně pro sedm lidí. Zabralo nám to tak dvě hodiny, ale stálo to za to. Byl pěkný a účelný. Teplota se v noci pohybovala kolem nuly a foukal silný vítr.

Další den ráno jsme po snídani vyrazili směrem k autům. Šli jsme cestou necestou a trochu se zamotali. Do cesty se nám postavila nebezpečná a dravá říčka, ale nakonec jsme ji společnými silami a suchou nohou zdolali a dorazili do cíle. Odměnou nám byl pěkný zážitek a Maršovská rychta.


Podobné příspěvky

Schůzky

V současné době probíhají pravidelné schůzky v Bystřici nad Peršntejnem a ve Žďáře nad Sázavou (podrobnosti viz mapa). Rádi mezi námi přivítáme nové děti školního věku. Je možné se přidat kdykoliv během roku.
Členský příspěvek pro školní rok 2024/25 činí 500 Kč.
Pokud se chcete o nás dozvědět více nebo se nás na něco zeptat, můžete nás kontaktovat. Rádi zodpovíme všechny Vaše dotazy.

Podporovatelé & partneři

Naše přední hlídka funguje jako nezisková organizace již od roku 2001 a prostředky pro naši činnost získáváme z dotací, darů a členských příspěvků.
Nedílnou součástí je práce vedoucích, kteří svou službu vykonávají zcela dobrovolně a bez nároku na odměnu.

Royal Rangers

je zapsaným spolkem se spisovou značkou L3377, vedeným u Krajského soudu v Ostravě a je součástí mezinárodní křesťanské organizace pro děti a mládež, která vznikla v 60. letech v USA s cílem děti a mladé lidi získat (pro dobrou věc), vyzbrojit (do života) a vyslat (připravené žít aktivní a plnohodnotný život). Program a metody práce, které pomáhají tento cíl naplňovat, používají dnes Royal Rangers po celém světě.
V roce 2021 se naší organizaci podařilo získat prestižní titul „Uznaná organizace Ministerstva školství pro oblast práce s dětmi a mládeží“ pro roky 2022 – 2023 a tento titul obhájit i v roce 2023 pro následující období 2024 – 2026.
Další informace o naší organizaci najdete na webu royalrangers.cz a ve zveřejněných výročních zprávách.

Uznaná organizace MŠMT

V roce 2021 se naší organizaci podařilo získat prestižní titul „Uznaná organizace Ministerstva školství pro oblast práce s dětmi a mládeží“ pro roky 2022 – 2023 a tento titul obhájit i v roce 2023 pro následující období 2024 – 2026.
Udělení titulu je uznáním dlouhodobé a kvalitní práce ve prospěch dětí a mládeže.

Dejte lajk našemu Instagramu...

...a nic Vám neuteče.